31 Temmuz 2015 Cuma

WebSite Kurulum Klavuzu


Bugün kendimize ait bir web sitemiz olmasını arzu ettiğimizi varsayalım ; Ancak hiç bilgimiz yok ufak bir araştırma yapıyoruz ve karşımıza hiç bilmediğimiz domain , hosting , bant genişliği , sunucu vb. deyimler çıkıyor. Endişe duymaya başlıyoruz bu kadar kompleke bir olaya vakıf olamayacağımız düşüncesi ile farklı arayışlar içerisine giriyoruz. Sonucunda en basit yolu seçiyor ve bu hizmeti en uygun bedel karşılığı sağlayan kişi ve kurumlar ile görüşmeye başlıyoruz.Ama hayalimiz bu değildi neler hayal ettiğimizi birilerine anlatmak onların bizim gibi düşünmelerini beklemek sonucun da ise hayalimizin benzerini oluşturabilmek.Belki sonuca ulaştık ama bizim beklediğimiz son bu son değildi arzumuz , hayalimiz nerede ?

Bu yazımızda hayalinizi gerçekleştirebilmek için bu gibi deyimlerden endişe duymanıza gerek olmadığını teknik terimler içermeden anlatmaya çalışacağız. Yapı esasında çok basit bizler bu basit yapıyı teknik - yabancı terimler kullanarak zor ve anlaşılmayan bir hale getirmeye çalışıyoruz.

Herşeye baştan başlayalım bugün kendimize bir web sitesi kurmayı tekrar hayal edelim; Gerçekleşmesi için ilk başta bir domain adresi ve bir hosting hizmetine ihtiyacımız olacak peki bunlar şart mı ? Tabiki hayır. Ama bugün kolay olanı değil daha zor olanı seçtiğimizi varsayalım ki ne kadar basit olduğunu anlayalim.

Şimdi tüm teknik terimleri unutalım ve bu basit yapıyı üç madde halinde inceleyelim.

Web Sitemiz - Bizim Güzel Evimiz
Hosting - Evimizin bulunduğu Apartman
Domain - Evimizin Adresi

İşte yapı bu kadar basit; Aynı reel hayattaki gibi bir apartman içerisinde evimiz ve onun adresi işte bu kadar basit. Herşey bu kadar basit iken lütfen hayalinizden vazgeçmeyin.

Bu hayalinizi adım adım hazırlayacağımız dersler ile birlikte hayata geçirmek üzere hoşcakalın...




0 yorum :

Yorum Gönder